Copacii luptă împotriva schimbărilor climatice

Excesul de dioxid de carbon (CO2) se acumulează în atmosfera noastră, contribuind la schimbările climatice. Copacii absorb CO2, eliminând și depozitând carbonul în timp ce eliberează oxigen înapoi în aer. Într-un an, un acru de copaci maturi (aproximativ 0,40 hectare) absoarbe aceeași cantitate de CO2, produsă atunci când conduceți mașina pe o distanță de aproximativ 41.843 km.

Copacii curăță aerul

Copacii absorb mirosurile și gazele poluante (oxizi de azot, amoniac, dioxid de sulf și ozon) și filtrează particulele din aer, prinzându-le pe frunze și scoarță.

Copacii furnizează oxigen

Într-un an, un acru de copaci maturi poate furniza suficient oxigen pentru 18 oameni.

Copacii răcoresc străzile și orașul

Temperaturile medii din Los Angeles au crescut cu 6°F în ultimii 50 de ani, deoarece acoperirea copacilor a scăzut și numărul de drumuri și clădiri care absorb căldură a crescut. Copacii răcesc orașul cu până la 10°F, umbrind „insulele de căldură” urbane și eliberând vapori de apă în aer prin frunzele lor.

Copacii conservă energia

Trei copaci amplasați strategic în jurul unei case unifamiliale pot reduce nevoile de aer condiționat de vară cu până la 50%. Prin reducerea cererii de energie pentru răcirea caselor noastre, reducem emisiile de dioxid de carbon și alte poluări de la centralele electrice.

Copacii economisesc apă

Umbra copacilor încetinește evaporarea apei din peluzele însetate. Majoritatea copacilor nou plantați au nevoie de doar cincisprezece gallons (aprox. 57 de litri) de apă pe săptămână. Pe măsură ce copacii transpiră, ei cresc umiditatea atmosferică.

Copacii ajută la prevenirea poluării apei

Copacii reduc scurgerea prin distrugerea precipitațiilor, permițând astfel apei să curgă în jos pe trunchi și în pământ de sub copac. Acest lucru împiedică apele pluviale să transporte poluanți în ocean. Când sunt mulciți, copacii acționează ca un burete care filtrează această apă în mod natural și o folosește pentru a reîncărca resursele de apă subterană.

Copacii ajută la prevenirea eroziunii solului

Pe dealurile sau versanții pârâurilor, copacii încetinesc scurgerea și țin solul pe loc.

Copacii protejează copiii de razele ultraviolete

Cancerul de piele este cea mai comună formă de cancer în Statele Unite. Copacii reduc expunerea la UV-B cu aproximativ 50 la sută, oferind astfel protecție copiilor din campusurile școlare și locurile de joacă – unde copiii petrec ore întregi în aer liber.

Copacii oferă hrană

Un măr (copacul) poate da până la 15-20 de unități de fructe pe an și poate fi plantat pe cel mai mic teren urban. Pe lângă fructele pentru oameni, copacii oferă hrană păsărilor și animalelor sălbatice.

Copacii vindecă

Studiile au arătat că pacienții ce văd copaci pe fereastră se vindecă mai repede și cu mai puține complicații. Copiii cu ADHD prezintă mai puține simptome atunci când au acces la natură. Expunerea la copaci și natură ajută la concentrare prin reducerea oboselii mentale.

Copacii reduc violența

Cartierele și casele care sunt fără verdeață s-au dovedit a avea o incidență mai mare a violenței în și în afara căminului decât vecinii lor mai ecologici. Copacii și amenajările peisagistice ajută la reducerea nivelului de frică.

Copacii marchează anotimpurile

Este iarnă, primăvară, vară sau toamnă? Uită-te la copaci!

Copacii creează oportunități economice

Fructele recoltate din livezi pot fi vândute, asigurând astfel venituri. Oportunitățile de afaceri mici în gestionarea deșeurilor verzi și amenajarea teritoriului apar atunci când orașele apreciază mulciul și calitățile sale de economisire a apei. Formarea profesională pentru tinerii interesați de locuri de muncă verzi este, de asemenea, o modalitate excelentă de a dezvolta oportunități economice din copaci.

Copacii sunt profesori și colegi de joacă

Fie ca adăpost pentru copii sau ca inspirație creativă și spirituală pentru adulți, copacii au oferit spațiul pentru retragerea omului de-a lungul veacurilor.

Copacii aduc aproape mai multe tipologii de oameni

Plantarea de copaci oferă o oportunitate de implicare și închegare a comunității care îmbunătățește calitatea vieții în cartierele noastre. Toate culturile, vârstele și genurile au un rol important de jucat la un eveniment de plantare sau îngrijire a copacilor.

Copacii formează solidaritate

Copacii pot da unui cartier o nouă identitate și pot încuraja civismul.

Copacii oferă un acoperământ și un habitat pentru fauna sălbatică

Sycamore și stejarul sunt printre numeroasele specii urbane care oferă locuințe urbane excelente pentru păsări, albine, oposume și veverițe.

Copacii blochează "chestii"

Copacii pot masca pereții de beton sau parcările și priveliștile inestetice. Ei amortizează sunetul de pe străzile și autostrăzile din apropiere și creează un acoperământ de verde liniștitor. Copacii absorb praful și vântul și reduc strălucirea.

Copacii oferă lemn

În zonele suburbane și rurale, copacii pot fi recoltați selectiv pentru combustibil și lemn artizanal.

Copacii măresc valoarea proprietăților

Frumusețea unei proprietăți bine plantate, a străzii și a cartierului proxim, pot crește valoarea proprietății cu până la 15%.

Copacii cresc traficul de afaceri

Studiile arată că mai mulți copaci și amenajări peisagistice într-un cartier de afaceri, atrag alte afaceri adiționale. O stradă mărginită de copaci va încetini, de asemenea, traficul – suficient pentru a permite șoferilor să se uite la fațada magazinelor în loc să treacă pe lângă.

ȘI TU TE POȚI IMPLICA!